dilluns, 5 de desembre del 2011

L'autoestima a infantil.

Divendres 25 de novembre de 2011

SETENA SESSIÓ DEL PROGRAMA DE SUPORT ESCOLAR A INFANTIL:

Sisena sessió d’Educació Emocional

Ens endinsem en el món de l’autoestima amb els nens d’infantil. Aquest és el resum de la sessió:

Com et sents?
Tranquil·la i segura que anirà molt bé!

Quines són les indicacions de la psicopedagoga?
M’ha emfatitzat la importància d’adaptar l’activitat de lectoescriptura (regal).

Quin és l’objectiu d’avui?
-          Identificar verbalment les emocions.
-          Expressar emocions i sentiments a través de la nostra cara.
-          Saber rebre afalagaments i expressar-ne cap als demés.
-          Construir un regal (activitat autoestima).

Quina és la planificació de les activitats? Avaluació de la psicopedagoga.Autoreflexió sobre la pròpia pràctica psicopedagògica.
1.    Conversa emocional: Activitat explicada amb data 4 de novembre. La resposta dels infants és molt positiva. Identifiquen fàcilment com es senten avui.
2.     Massatge facial: Activitat explicada amb data 4 de novembre. Els infants coneixen la dinàmica de l’activitat, i aquesta es desenvolupa de manera excel·lent.
3.    Cançó “Si estàs content, pica de mans!”: L’explicació la trobem a l’entrada amb data 29 de novembre. La psicopedagoga emfatitza el fet que els infants d’aquesta edat encara tenen el sentit de l’humor poc desenvolupat. És per aquest motiu que les bromes que he fet durant la cançó (fer-me la despistada perquè cantessin) no les entenen. El sentit de l’humor és un aspecte que es treballa molt des de l’Associació perquè normalment resta sense desenvolupar i aquest fet dificulta la integració social, i conseqüentment, la seva inclusió en entorns normalitzats. Els infants l’esperen amb entusiasme! He dut a terme la mateixa dinàmica que em va servir per fer cantar la lletra de la cançó als nens de primària. Aquest cop, però, no ha funcionat. Els nens no han entès que jo no em conegui la cançó i exigeixen que la canti bé.
      4Power point amb les seves cares: He creat un power point amb les cares dels infants que vam fotografiar el dia anterior. El procediment ha estat el mateix que en l’activitat de l’anterior power point (veure publicació amb data 4 de novembre). Als infants els ha agradat veure’s a l’ordinador i això els ha motivat molt a fer l’activitat.
5. Afalagaments: Veure l’explicació d’aquesta activitat a la publicació amb data 23 de novembre. Els nens han rebut molt bé els afalagaments. És més, se’ls deien a ells mateixos!
6. Regal: Aquesta activitat està explicada a la publicació amb data 23 de novembre. No hem acabat l’activitat. Els infants s’han mostrat cansats i els costa força escriure.
  7. Dibuixem com ens sentim avui: Hem utilitzat una pissarra blanca on primer hem dibuixat la forma de la cara i les seves parts. Cada nen triava quina expressió volia dibuixar. Després ho verbalitzava i ho expressava amb la cara. La psicopedagoga m’ha fet notar com n’era de perfeccionista un dels nens que constantment esborrava la seva cara perquè volia que tingués una boca d’enfadat tal com a ella li agradava. Els he afalagat els dibuixos tot emfatitzant lo bé que ho han dibuixat, sobretot al nen que esborrava constantment per donar-li un feedback positiu.

S’ha dut a terme tota la sessió assentats en tamborets i en disposició de rotllana. Les dos últimes activitat es realitza a la taula.

Com t’has sentit després de la sessió?
La sessió ha anat força bé però m’ha sorprès que els infants no s’enganxessin a les bromes que feia sobre la cançó. Amb l’explicació de la psicopedagoga ho he entès tot perfectament, a més a més, ha estat molt profitós perquè aquest fet contribueix a la construcció del meu saber sobre la síndrome de Down.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada